Sonde urinare cu lubrifiant

 

Compania Slovena TIK Kobarid a lansat pe piata inca din 2012 sondele urinare cu lubrifiant greencath®. Investitiile continue in tehnologie si cercetare cat si trendul actual au ajutat compania slovena ca in anul 2018 sa relanseze o gama Greencath® complet schimbata cu noi caracteristici și design.

Cateterele sunt mult  mai ușor de utilizat, noile caracteristici ducand la reducerea numărului de complicații atat în timp cat si dupa ce sunt folosite. Acestea sunt produse printr-un proces tehnologic avansat iar lubrifiantul special utilizat reduce la minim efectele secundare si numarul infectiilor urinare.

Greencath® catetere urinare Nelaton cu lubrifiant

Sunt recomandate pentru cateterizarea zilnică a vezicii urinare, colectarea artificială a urinii sau pentru scopuri terapeutice.

Acoperirea hidrofilică (lubrifiantul) reduce frecarea între cateter și uretră și elimina absorbția reziduurilor în organism după utilizarea cateterului.

Cateterul are orificii laterale polisate atraumatic care reduc semnificativ posibilitatea rănirii uretrei, factorul principal în infectarea tractului urinar.

Greencath Plus ® catetere urinare cu lubrifiant

Este un cateter urinar Nelaton cu lubrifiant care are adugat un pliculet cu apa. Are de asemenea, orificii laterale cu laturi  atraumatice.Sunt disponibile toate dimensiunile pentru barbati, femei si copii.

Anumite dimensiuni ale cateterelor includ si un manson care usureaza inserarea cateterului cu si mai multa siguranta de sterilitate.

 

Greencath Soft® catetere urinare cu lubrifiant

Este un cateter care are toate caracteristicile de baza ale modelului Greencath® in plus avand  un varf flexibil care permite inserarea  mai ușoară pentru pacienții cu prostată mărită, este, de asemenea, adecvat pentru pacienții care au uretra modificată prin metoda Mitrofanoff.

Frecarea intre cateter si mucoasa uretrei este redusa si la acest model datorita laturilor atraumatice ale orificiilor laterale cat si  a varfului flexibil.

 

Greencath Soft Plus ® catetere urinare cu lubrifiant

Combina toate caracteristicile mentionate mai sus: are varf moale, atraumatic, lubrifiant, ochi laterali atraumatici si pliculet cu apa.

Sunt disponibile toate lungimile si dimensiunile pentru barbati, femei si copii.

De asemenea, anumite dimensiuni pentru catetere pentru barbati au si manson.

 

Noile caracteristici ale cateterelor

Acoperirea hidrofilica

Lubrifiantul biocompatibil  este activat cu apa in 30 de secunde, are un timp de uscare mai indelungat dupa activare si un luciu excelent care face insertia cateterului in uretra mai simpla  si mai putin dureroasa. Compactitatea lubrifiantului  fata de cateter si   buna aderare pe suprafata acestuia, asigura ramanerea intacta dupa introducere in uretra si , de asemenea, lubrifierea  pe intrega lungime a acesteia. Aceste caracteristici  usureaza procesul de cateterizare si reduce semnificativ riscul deteriorarii uretrei.

Ambalajul primar

Amabalajul fiecarui  cateter este realiat din  hartie speciala domeniului medical si folie  transparenta iar sistemul de deschidere este unul simplu si practic. In ambalaj, cateterul este plasat cu varful in jos, cu un sistem de deschidere foarte usor de manevrat pastrand sterilitatea produsului pe timpul  intregului  proces de utilizare.

Pliculetul cu apa

Este disponibila si varianta de  cateter cu lubrifiant care are inserat si un pliculet cu apa care asigura autonomia de a utiliza cateterul oriunde, in calatorii, acasa sau oricand si oriunde apa curata nu este disponibila.

Pliculetul de apa este activat simplu prin indoirea acestuia impreuna cu cateterul si strangerea acestora in palma. Pliculetul se va sparge usor si va pastra apa in interiorul ambalajului cateterului.  Ambalajul special creat asigura ca  umectarea cateterului se face uniform si rapid pe toata suprafata. De asemenea, ambalajul special creat, asigura ca apa  purificata ramane sterila si impecabila pe tot timpul valabilitatii produsului.

Sterilitatea

Toate tipurile de catetere Greencath®  sunt igienic sigure, sterilizate cu EO ( etilenoxid) realizate dintr-un material care nu contine DEPH si latex de inmuiere.

Materialele de calitate din care sunt confectionate aceste sonde urinare, impreuna cu lubrifiantul si pliculetul de apa din pachet, transforma tratamentul intr-unul nedureros si eficient.

Confortul pacientului este important, de aceea alegerea unor sonde urinare cu lubrifiant va face tratamentul usor de suportat.

Varful moale, soft face ca insertia sondei sa fie usoara. Orificiile laterale polisate atraumatic reduc posibilitatea deteriorarii uretrei care este principala cauza a infectiilor.